Online Eğitmenlik Yaparak Para Kazanmak

 Online Eğitmenlik Yaparak Para Kazanmak

Özellikle korona virüs pandemisi ile beraber pasif gelirin önemi bir kez daha kendini ispatlamış oldu. Sahip olduğunuz bir yetenek, bilgi veya tecrübe var ise bunu kullanıp online eğitmenlik yaparak para kazanabilirsiniz. 

SERMAYESİZ PARA KAZANMAK

Sermayesiz para kazanmak isteyenlerin alternatif yollar aradığı günümüzde online platformlar sizlere yeni iş kapıları açabilir. Bunun için birden fazla yol ve yöntem mevcut ve binlerce hatta yüz binlerce insan bu şekilde para kazanıyor. Eğer güvendiğiniz bir yeteneğiniz var ise (bağlama çalmak, gitar çalmak v.b müzik aletleri gibi) bu yeteneği paraya dönüştürmek istemez misiniz? Sadece bunu yapmadan önce bu yeteneğinizde eğitim verebilecek kadar yetenekli misiniz? Eğer gereği kadar yeteneğe sahip olduğunuzu düşünüyorsanız hiç beklemeden yol ve yöntemlere geçebiliriz.

ONLİNE EĞİTMENLİK İLE PARA KAZANMAK

Online eğitmenlik ile para kazanmak

Online eğitmenlik ile para kazanmak isteyenlerin öncelikle para kazanacağı işi, bölümü, kategoriyi veya sektörü belirmesi gerekiyor. Hangi yeteneğiniz size para kazandırabilir sorusuna cevap vermeniz gerekiyor. Eğer eğitim verip para verecek kadar kendinize güvenemiyorsanız öncelikli olarak kendinizi bu konuda geliştirmenizi tavsiye ederim. Kurslara yazılarak, eğitimler alarak veya sertifika programlarına katılarak ilk olarak bu yeteneğinizi yasal bir zemine oturtmanızda yarar var. Şart değil fakat olsa iyi olur.

Hangi alanlarda online eğitim verip para kazanabilirsiniz?

  • Gitar Kursu
  • Bağlama Kursu
  • Dil Kursları
  • Diksiyon Kursları
  • Fotoğrafçılık Kursu
  • Photoshop Eğitimi
  • Yemek Kursu
  • Dikiş-Nakış Kursu
  • Resim Kursu
  • Dans Kursu
  • Diğer bilgisayar programları v.b

EĞİTMEN OLUP PARA KAZANMAK

Eğitmen olup para kazanmak gerçekten zor bir süreç değil. Benimde ilerleyen aşamalarda bu konularda bir kaç projem var ve en kısa zamanda bu konuda harekete geçeceğim. Pasif gelir oluşturmanın en önemli aşamalarından birisini oluşturan bu iş koluna ne kadar erken başvurursanız o kadar kazançlı çıkarsınız. Bu arada pasif gelir konusunda detaylı bilgi almak isteyenler “EN ETKİLİ 6 PASİF GELİR STRATEJİSİ” isimli içeriği inceleyebilirler.

Pasif Gelir Nedir?

Pasif gelir bir işe gitmenize gerek kalmadan kazanç sağlamanızı sağlayan gelirlere verilen addır. Örneğin bir öğretmenin okula gidip her ayın 15’inde maaş alması aktif gelire örnek iken, aynı öğretmenin youtube üzerinden verdiği eğitimler aracılığı ile para kazanması, bir ev satın alıp kiraya vermesi pasif gelirlere örnektir. Pasif gelire bazıları çaba sarf etmeden kazanılan paraymış gibi baksa da youtube için içerik oluşturmak az da olsa bir çaba gerektirir.

Hangi Platformlar Aracılığı ile Eğitim Verip Para Kazanabilirsiniz?

Bugün ücretli/ücretsiz onlarca, yabancı platformları da dahil edersek yüzlerce website veya uygulama üzerinden yeteneğinizi paraya dönüştürebilirsiniz. Gelelim bu platformların ayrıntılı incelemesine.

1-Youtube: Dünyanın en büyük platformu olan youtube’u bilmeyen yoktur diye tahmin ediyorum. Son bir kaç yıldır youtuber diye bir tabir bile ortaya çıkmış durumda. Youtube üzerinden yayınladığınız videolara youtube (google adsense aracılığı ile) reklam verir ve sizde izlenen ve tıklanan reklamlar üzerinden para kazanabilirsiniz. Kaç tıklamaya kaç lira verdiğinin bir kesinliği yoktur.

https://www.youtube.com/

2-Udemy: Türk kurucuların meydana getirdiği ve genel merkezi San Francisco, Kaliforniya’da bulunan çevrimiçi bir eğitim platformudur. Eğitmen ile eğitim alanı buluşturan bu platform sayesinde cüzzi miktarda bir komisyon ile (eğitmenin ücretinden kesilen) istenilen eğitimlerin bilgisayar, tablet veya telefon üzerinden videolu olarak anlatılmasını sağlar. Üstelik bu platform eğitmenlere soru sorma imkanı da sunarak sizlere interaktif öğrenmeleri de gerçekleştirme şansı sunar.

Buradan kayıt olabilirsiniz.

3-Khan Academy: Udemy’den farklı olarak bu platform tamamen gönüllülük esasına dayalıdır ve kar amacı gütmemektedir. Şimdiye kadar 1 milyarın üzerinde izlenme oranı ve aylık 50 milyon izlenme oranı ile büyük bir kitleye sahip olan bu platform on binlerce içeriği bünyesinde barındırıyor.

Bu platformu buradan inceleyebilirsiniz.

4- Google Dijital Atölye: Adından da anlaşılacağı üzere google tarafından oluşturulan bu platform dijital pazarlama konusunda eğitim almanızı sağlıyor. Bünyesinde barındırdığı videoları incelemek için burayı inceleyebilirsiniz.

5- Mit Open Courseware: MIT’de verilen derslerin materyallerinin bulunduğu ve kar amacı gütmeyen bu platform ile ders içeriklerine ulaşabilir ve ders notlarını PDF olarak temin edebilirsiniz.

Eğer yabancı dilinize güveniniz tam ise çeviri gönüllüsü olarak ingilizce olarak verilen bu ders notlarını ana dilinize çevirip diğer insanların da faydalanmasına olanak tanıyabilirsiniz. Detaylı olarak buradan inceleyebilirsiniz.

5-Coursera: Stanford, John Hopkins, Duke üniversitesi gibi dünyanın en büyük ve en ünlü üniversitelerin ortaklığı ile oluşturulan bu platform, ücretsiz ve herkes tarafından kullanılabilen çevrimiçi bir eğitim platformudur. Stanford Üniversitesinden Bilgisayar Bilimleri profesörü Andrew Ng ve Daphne Koller tarafından kurulmuş olan bu platform, dünyadaki herkesin kaliteli eğitim almasını, bununla beraber yanındaki insanları geliştiren, topluma katkısı olan bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor. Detaylı incelemek isteyenler buraya tıklayarak platforma ulaşabilirler.

Online eğitmenlik yaparak para kazanmak gibi sermayesiz veya düşük sermayeli iş fikirlerini incelemek için “DÜŞÜK SERMAYELİ İŞ FİKİRLERİ” isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

 

Yapılan Yorumlar
  • Eğitmen Olup Para Kazan dedi ki:

    Online eğitmenlik ile para kazanmak yeni moda. Dükkan masrafı yok, çoğu vergi ödemiyor zaten, personel de çalışmıyor. Herkes online diyetisyen, spor hocası vs. Eğer bilgi varsa Udemy üzerinden yapılacak karlı bir iş.

  • Çevrimiçi Eğitim dedi ki:

    Online eğitmenlik yapmak gerçekten sermayesiz para kazanmanın ilk yolu. Her iş kolunda olduğu gibi herkes eğitmen oldu bu sa başka konu

Bir Yorum Yapın