Günümüzün en popüler iş fikirlerinden birisi olan medikal dükkanı açmak size uygun bir iş kolu olabilir. Peki medikal dükkanı açmak karlı mıdır? Diploma gerekir mi? Hangi evraklar gerekli? Gelin bu soruların cevabını hep beraber bulalım.
MEDİKAL DÜKKANI AÇMAK
Medikal dükkanı açmak daha önce hiç aklınıza geldi mi bilmiyorum fakat bu işi yapanların pişman olmadıklarını yakinen biliyorum. Eczacılık gibi görünen bu işin tek farkı ilaç yerine medikal ürünlerin satılmasıdır diyebiliriz. Örneğin bileği ağrıyanlar için bileklik, ortopedik rahatsızlığı olanlar için ortopedi ürünleri sizin dükkanınızda satılır. Dükkanın lokasyonu bu işin en önemli kısmını oluşturur. Eğer bulunduğunuzun ilin veya ilçenin özel veya devlet hastanelerinin yakınına dükkan açarsanız ve bu hastanede özellikle ortopedi bölümü var ise bu sizin işinize yarayacaktır.
Satış konusunda kendine güvenenlerin ve ürün tercihi yapamayanların “2020 YILINDA EN ÇOK SATILAN 50 ÜRÜN” isimli içeriği incelemesinde yarar var.
MEDİKAL DÜKKANI AÇMAK KARLI MI?
Medikal dükkanı açmak bir çok iş koluna göre karlıdır ve kar marjı oldukça yüksektir. Kar marjını daha da yükseltmek ise sizin elinizdedir. Özellikle anlaşma yapacağınız ve toptan alımlarda fiyat düşüreceğiniz bir tedarikçi bulmanız durumunda kar marjınız daha da artar.
Bu işin müşterisi her zaman hazırdır ve size para harcamaları da bir tercih değil zorunluluktur. Yaşlıların devlet destekli hasta bezi v.b gibi bir çok ürün sizin en çok satışını gerçekleştireceğiniz ürünlerden olacaktır. Medikal dükkanını hastaneye yakın bir yere açmanız büyük önem arz etmektedir.
MEDİKAL DÜKKANI AÇMAK İÇİN NE KADAR SERMAYE GEREKİYOR?
Sağlık sektöründe iş fikirleri konusunda akla ilk sıralarda gelen medikal dükkanı açma fikri için ne kadar sermayeye ihtiyaç duyacağınız tamamen size bağlı. Çünkü işin sermayesi işi kuran kişiye, fikirlerine, planlarına, hedeflerine ve sermayesine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Örneğin kimisi 300 bin lira harcar ve çok geniş kapsamlı ve büyük ölçekli bir dükkan açarken kimisi de 40 bin TL ile küçük ölçekli bir iş kurar. Ortalama 40-60 bin TL ile küçük ölçekli bir medikal dükkanı açabilirsiniz. Bayilik veren firmalarla da bu işi kurabilirsiniz. Yine de bu işe başlamak için asgari 100 bin lirayla yola çıkmanızda yarar var. Aksi takdirde en ufak zorlukta sıkışıklık yaşamanın önüne geçmiş olursunuz. Eğer sermaye konusunda endişe yaşıyorsanız “40.000 LİRAYA YAPILACAK İŞ FİKİRLERİ” yazısını incelemenizi tavsiye ederim.
MEDİKAL DÜKKANI AÇMAK İÇİN DİPLOMA GEREKİR Mİ?
Lafı uzatmadan merak ettiğiniz cevabı verebilirim. Medikal dükkanı açmak için diplomaya ihtiyacınız yoktur. Sağlık sektöründe gelecek gören ve başarılı olacağına inanan bir girişimci de bu işe sermaye ile başlayabilir.
MEDİKAL DÜKKANI AÇMAK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR
Medikal dükkanı açmak için gerekli evraklar vergi dairesinden, ilgili belediyeden ve ilgili odadan alınmalıdır. Hangi evraklara ihtiyacınız olacak?
- Bağlı Bulunduğunuz Vergi Dairesi’ne gitmeniz ve dilekçe vermek
- Kira Kontratı hazırlamak ve bir örneğini takdim etmek
- İşe başlayan kişinin
- İkametgah
- İşe Başlama Formu
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Ayrıca gerekebilecek diğer evraklar:
1- 1 adet fotoğraf,
2- Ustalık belgesi fotokopisi (Gerekli olan işkollarında) (Ticaret Odası kaydı olanlardan istenmez),
3- Tüzel kişiler için imza sirküleri fotokopisi,
4- Tapu fotokopisi veya kira kontratı
5- Yapı kullanma izin belgesi fotokopisi,
6- Oda kayıt belgesi,
7- Ticaret veya esnaf ve sanatkar sicil tasdiknamesi,
8- İtfaiye Raporu (İtfaiye raporu gerektiren işyeri için)
9- Hijyen Eğitimi Belgesi (Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamına giren işyeri çalışanlarına ait),