Girişimcilik Ruhunu Diri Tutmanın Yolları

 Girişimcilik Ruhunu Diri Tutmanın Yolları

Girişimcilik ruhunu diri tutmanın ilk şartı asla vazgeçmemektir. İlk olumsuz durumda pes eden kişi zaten istese bile girişimci olamaz. Bu sebeple ülke olarak genç girişimcilerden beklentimiz azimli ve istikrarlı bir mücadeleye hazır olmalarıdır.

Bir çocuk direkt olarak koşamaya başlamaz. İlk önce emekler daha sonra bir yerlerden tutunarak ayakta durabilmeyi dener ve çok kez düşer, sonra küçük bir adım gelir ve peşinden yine düşer fakat asla vazgeçmez. Günün birisinde ise evin bir ucundan diğer ucuna kadar koşmayı başarır.

Tıpkı yukarıdaki örnekteki gibi genç girişimcilerin ilk yapmaları gereken vazgeçmemektir.

Kendinize Güvenin

Kendine, fikrine, projesine, ekibine güvenmek bu işin %50’sini başarmak anlamına gelmektedir. Bir fikriniz olduğunda ilk önce buna siz inanınki sonra çevrenizdekiler inanabilsin, eğer gerekiyorsa fon desteği sağlasın, eğer sizinle çalışıyorsa sizin inancınızdan kuvvet alarak daha büyük katkılar sağlasın.

Kendinizi ve Projenizi Sürekli Güncelleyin

İlk icat edilen arabanın bugün hala piyasada olma durumu sizce söz konusu olabilir mi? Peki ya o arabayı dizayn eden, yaratan mühendislerin bugün dünyaya geri dönüp yine aynı işi yapmaları mümkün mü? Tabi ki değil, çünkü sürekli değişen bir teknoloji var çağın gereklerini ne ilk üretilen arabalar ne de o arabayı üreten mühendisler karşılayabilir. Unutmayın değişmeyen tek şey değişimin ta kendisidir.

Herkesin Fikrini Alın fakat Son Kararı Siz Verin

“Planımı 1200 kişiye gösterdim, 900 kişi hayır dedi ve yalnızca 300’ü beni dinledi. Bu 300 kişinin yalnızca 85 tanesi bir şey yaptı. Bu 85 kişiden ise yalnızca 35 tanesi gerçekten ciddiydi. Son olarak bu 35 kişinin 11’i beni milyarder yaptı.” Bill Gates

Microsoft’un kurucusu ve başarılı hayat hikayesi gösteriyor ki çevremizdeki insanların fikirlerini önemsemeliyiz. Mutlaka sizi eleştiren, fikirlerinizi umursamayan, size inanmayan kişiler olacaktır, olmalı da. Bu kişilerin sizler için bir fırsat olduğunu hiç unutmayın.

Olumsuz eleştirilerden ders çıkarmaya çalışın, onların gördüğü veya sizin göremediğiniz bir şeyler olabilir mi? Belki de projenizin daha başlamadan en büyük olumsuz yanını sizi en sert şekilde eleştiren eşinizden duyacak ve ona göre bir düzenlemeye gideceksiniz, kim bilir?

Yarına bırakmayın! Bugün başlayın.

İlginizi Çekebilir: “GİRİŞİMCİLİK NEDİR? NASIL BAŞARILI BİR GİRİŞİMCİ OLUNUR?”

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın