Fatura Ödeme Merkezi Açmak İstiyorum

 Fatura Ödeme Merkezi Açmak İstiyorum

Günümüzde bir evin sorumluluğu olan herkes en az 3-4 tane fatura ödemek zorundadır. Bu nedenle fatura ödeme merkezi açmak istiyorum diyenler bu işin ne kadar karlı olduğunu fark edecektir. Peki bu işe başlamak için gerekenler nelerdir? Gelin hep beraber inceleyelim. 

FATURA ÖDEME MERKEZİ AÇMAK KARLI MI?

Fatura ödeme merkezi açmak karlı mı?

Günümüzde bir evin en az 3 veya 4 fatura ödemesi gerekiyor. Elektrik, su ve doğalgaz faturası dışında bazı evlerde internet, ev telefonu, cep telefonu, TV Platformları (Netflix, exxen, digitürk v.b) ve bunlara benzer bir çok fatura ödenmeyi bekler. Her ay düzenli olarak ödenmesi gereken bu faturalar bazılarına ise gelir kapısı oluşturur. Önceden ilgili kurumun, firmanın bürosuna veya binasına gitme zorunluluğu varken insanlar çok zaman harcıyordu. Her fatura için ayrı ayrı yerlere gitmeniz gerekiyordu ve bu süreç çok zaman alıyordu.

Günümüzde ise fatura ödeme merkezine gitmek sizlere zaman konusunda tasarruf etme şansı sunuyor. Evinize yakın olan bir merkeze giderek evinizin, sizin, eşinizin ve diğer aile bireylerinizin faturalarını kolay bir şekilde ödeyebilirsiniz. Bu faturaları ödemek için merkeze sadece belirli miktarda bir ödeme yapmanız gerekir. Bu anlaşmalara göre şekillenir ve fatura ödeme merkezlerine göre değişkenlik gösterebilir. Bazı yerlerde ise fatura başına 3-4 TL ödenmektedir. Dükkanın konumuna, çevrenize, müşteriyle olan ilişkinize göre müşteri portföyünüz oluşacaktır. “Fatura ödeme merkezi açmak karlı mı?” sorusuna cevap verecek olan sizsiniz.

FATURA ÖDEME MERKEZİ AÇMAK İÇİN GEREKENLER

Fatura ödeme merkezi açmak için gerekenler nelerdir? 

  • En az 20 metrekarelik bir işyerine sahip olmalısınız ve iş yerinizin yaya ve araç trafiği konusunda yoğun olması işlerinizi arttıracaktır.
  • İlgili odalara kayıt yaptırmanız ve harç ödemeniz gerekmektedir.
  • Bağlı bulunduğunuz belediyeye giderek yasal izinler ve ruhsat başvurusu yapmanız gerekmektedir.
  • Bağlı bulunduğunuz il veya ilçenin vergi dairesine giderek vergi levhası başvurusu yapmalısınız.
  • İş yerinize ait sabit bir telefon hattınızın olmasında yarar var.
  • Personel seçiminde dikkatli olmalısınız ve ikili ilişkileri güçlü, müşteri ilişkilerinde saygılı, dürüst personeller ile çalışmanız kazancınıza mutlaka olumlu yönde etki edecektir.
  • İlerleyen günlerde sorun yaşamamak adına iş yerini kiralamanız durumunda kira sözleşmesi yapmayı ihmal etmeyin.
  • Fatura ödemelerini gerçekleştirmek için ilgili uygulamanın, aracı firmanın veya bilgisayar programının temin edilmesi.
  • Ayrıntılı bilgiler için dürüst bir muhasebeci ile çalışmanızda yarar var.

İlginizi çekebilir: “ÇİÇEKÇİ DÜKKANI AÇMA MALİYETİ NE KADAR”

FATURA ÖDEME MERKEZİ BAYİLİĞİ NASIL AÇILIR

Fatura ödeme merkezi bayiliği iki şekilde açılabilir. Birincisi kendi firmanızı kendiniz kurarsınız. İlk olarak yol haritanızı çizer, işlek bir cadde veya sokakta dükkan kiralar, gerekli ekipmanları satın alır, dürüst ve çalışkan personelleri işe alarak yola çıkabilirsiniz. Bu durumda her iş ile en ince ayrıntısına kadar bizzat siz ilgilenmelisiniz.

İkinci yöntem ise fatura ödeme merkezlerinden herhangi birine başvuru yapmaktan geçer. Franchising hizmeti sunan, kurumsal, eğitim veren, bazı konularda destek olan, internet tabanlı destek veren ve size en uygun şirketi veya firmayı seçerek gerekli ödemeyi yapar ve bayilik başvurusunda bulunabilirsiniz.

FATURA ÖDEME MERKEZİ BAYİLİK BAŞVURUSU

Küçük illerde, ilçelerde veya beldelerde yüz yüze görüşmeler zor olduğu için başvuruları genellikle internet üzerinden veya cep telefonu görüşmeleri aracılığı ile yapabilirsiniz. Fatura ödeme merkezi bayilik başvurusu için bazı durumlarda bayilik bedeli veya franchising ücreti alınabilmektedir. Bazı şirketler ise teminat sistemi ile çalışırken bazıları ise komisyon ücreti ile iş yapar. Bu nedenle bayilik başvurusu yapacağınız firma ile bütün detayları görüşmenizde ve imzalanan sözleşmeleri ayrıntılı şekilde incelemeli ve mümkünse avukatınıza da okutmanızda yarar görüyorum.

İlginizi çekebilir: “YAYINEVİ KURMAK İSTİYORUM DİYENLERE 6 ALTIN TAVSİYE”

FATURA ÖDEME MERKEZİ İÇİN NE KADAR SERMAYE GEREKLİ

Her işin kuruluşu için söylediğimiz genel bir durum var. Her işi farklı sermaye ile açabilirsiniz, örnek vermek gerekirse 50 bin liraya da market açabilirsiniz, 500 bin liraya da. Buradaki fark iş yerinizin ve sermayenizin durumunu dikkate almaktan geçer. Eğer küçük ölçekli bir fatura ödeme merkezi açma niyetiniz varsa en az 40-50 bin TL gibi bir sermaye gerekli olacaktır. Orta ölçekli ve telefon aksesuarı v.b gibi ekstra işlerde yapmak isterseniz sermayeniz 100 binin üzerine çıkması gerekir.

FATURA ÖDEME MERKEZİ AÇMAK İSTİYORUM

Fatura ödeme merkezi açmak istiyorum diyenler mutlaka bu işin olumlu ve olumsuz taraflarını göz önüne almalıdır. Örneğin bir evin en az 3-4 fatura ödeme zorunluluğu bu işi yapmak isteyenlerin hanesine artı olarak yazılabilecek bir olumlu durumdur. Ayrıca telefonlara TL yüklemesi de yaparak iş kolunuzu genişletme şansına da sahipsiniz. Bu işin olumlu tarafı düşük maliyete sahip olması ve kar marjının yüksek olmasında yatmaktadır. Her fatura için 3 TL aldığınızı hayal edersek ücret sizlere düşük gelebilir fakat maliyetsiz bir iş olması nedeniyle ve sürümden kazanacağınızın için günlük ortalama müşteri sayısı ile mantıklı bir hesaplama yapabilirsiniz.

Bana göre bu işi yapmanın en olumsuz tarafı yine teknolojidir. Örnek vermek gerekirse son 6-7 yıldır hiç bir faturayı fatura ödeme merkezinden ödemedim. Çünkü bankaların mobil uygulamaları veya internet bankacılığı sayesinde artık faturalar komisyonsuz, masrafsız bir şekilde ödenebiliyor. Günümüzde yalnızca teknoloji ile herhangi bir şekilde münasebet kuramayan belirli bir yaşın üzerindeki kişiler çalışıyor. Bu nedenle özellikle Z kuşağının (2000 ve sonrasında doğanlar, yeni nesil de diyebiliriz.) müşteriniz olmayacağına emin olabilirsiniz. Yıldan yıla yaşlı insanların vefat etmeleri durumunda ise bundan 10 yıl sonra müşteri bulamama durumunuz olabilir. Bu nedenle hangi iş olursa olsun yola çıkmadan evvel bu tarz olumlu ve olumsuz tarafları en ince ayrıntısına kadar düşünmekte yarar var. Eğer fatura merkezi açma fikri kafanıza yatmadıysa “40 BİN LİRAYA HANGİ İŞLER YAPILIR?” konulu içeriğimize bakmanızda yarar var.

Yapılan Yorumlar
  • Fatura ödeme merkezi dedi ki:

    Bende geçtiğimiz yıllarda fatura ödeme merkezi açmak istiyordum fakat sizin de bahsettiğiniz gibi artık herkes telefonu ile ödeme yapabiliyor. Geleceği olmayan bir işe yatırım yapmak ne kadar mantıklı bilemem. Belki 5-6 yıl daha karlı olabilir fakat fazlası yok bence.

  • FATURALI dedi ki:

    FATURA ÖDEME MERKEZİ AÇMAK KARLIYDI BİR ZAMANLAR ŞİMDİ HER YER FATURA ÖDEME MERKEZİ OLDU.

Bir Yorum Yapın