40.0000 Liraya Hangi İşler Yapılır?

 40.0000 Liraya Hangi İşler Yapılır?

Bütün girişimciler düşündükleri iş fikrine uygun sermayeye sahip olmak için veya sahip oldukları sermayeye uygun bir iş fikri bulmaya çalışırlar. Bu yazımız ile 40 bin lira sermayesi bulunan girişimciler için alternatif iş fikirlerini değerlendirmeyi ve sizlerle beyin fırtınası yaparak size en uygun iş kolunu seçmeyi amaçlıyoruz. 

SİZE UYGUN İŞ FİKİRLERİ

Bütçenize uygun iş fikirleri belirlenmeden evvel size uygun işi belirlemeyi daha yararlı görüyorum. Bu sebeple daha önceki bir çok yazımızda herkesin sevdiği işi yapması konusunda tavsiyelerde bulunmuştuk. Çünkü herkes sevdiği ve inandığı işte başarılı olabilir. Aksi durumlar illaki yaşanabilir fakat istisnaları bir kenara bırakırsak kendi işinin patronu olmak isteyen bir çok girişimci adayı sevdiği işi yapmak yerine daha fazla parayı kazandıran işe yöneliyorlar.

İlginizi Çekebilir: “TÜRKİYE’DE OLMAYAN İŞ FİKİRLERİ UZUN YAZI DİZİSİ”

Yukarıdaki yanılgıya düşmemek için kendinizi tanımanızı, zevk aldığınız yönlerinizi belirlemenizi, kişisel becerileri ve ilginiz doğrultusunda beyin fırtınası (brainstorming) yapmanızı tavsiye ediyoruz. Ne yapmalıyım diye soracak olursanız, ilk olarak kendinizi tanıyın. Neler sizi keyiflendirir? Enerjik misiniz? İyi bir pazarlamacı mısınız? İkna kabiliyetinize güveniyor musunuz? Yoksa el lezzetinize güveniyor musunuz? Bu ve benzeri sorular sayesinde sektörünüzü belirlemeniz daha kolay olacaktır.

40 BİN LİRAYA NE İŞ KURULUR?

Kendinizi tanıma aşamasını geçtikten sonra kendinize uygun işi belirlemeye geçebiliriz. Örneğin ikna kabiliyetinize çok fazla güvenmiyorsanız ve pazarlama konusunda sıkıntı yaşayacağınızı düşünüyorsanız bir ürün satışı yapacağınız bir iş koluna yönelmemeniz gerektiğini zaten biliyor olmalısınız. Yok ben bu iş kolunda yine de başarılı olurum diyecek olursanız sizin arka planda olacağınız ve sahada iletişim becerileri yüksek, ikna kabiliyetine sahip, güvenilir, sizin işinizi kendi işi gibi sahiplenecek kişilere ihtiyacınız olacak. Ancak bu şekilde kendi becerilerinizin ötesinde bir işe yönelebilirsiniz. Diğer sorulara uygun cevapları kendiniz eleyebilirsiniz.

Mobil uygulama ile para kazanmak ister misiniz: “SELFİE ÇEKMECE UYGULAMASI İLE PARA KAZAN”

Yukarıda listelenen bütün araçların aslında tek amacı var. Hem aklınıza hem kalbinize hemde ilgi, yetenek ve kabiliyetlerinize uygun bir meslek seçmek. Tabi bu öncüllere ek olarak bütçenizin de seçeceğiniz işe uygun olmasını seçmeniz gerekiyor. Kulağa zor gibi gelebilir fakat imkansız olmadığını bilmenizde yarar var.

“40 bin liraya ne iş kurulur?” sorusuna gelecek olursak, bu bütçe bir çok iş kolunu kurmak için yeterli. Unutmamak gerekir ki çok büyük firmalar, işler ve fikirler de aslında 100 m²’lik bir dükkanda, garajda veya depoda kuruldu. Bu sebeple ilk etapta sermayeniz ne kadar kısıtlı olursa olsun projenizin veya iş fikrinizin kalitesi sizlerin başarı basamaklarını birer birer çıkmanıza olanak tanıyabilir. Kısaca özetlemek gerekirse 40.000 lira sermayeye ek olarak kişisel becerilere, ilgililere ve yeteneklere uygun orjinal bir iş fikri ve bu işi olan bağlılığınız ve gayretiniz başarı için gerekenleri oluşturuyor. Eğer sermayeniz 40 bin liradan daha az ise “30 BİN LİRAYA HANGİ İŞLER YAPILIR?” isimli makalemiz size daha uygun olabilir.

40 BİN TL SERMAYE İLE NE İŞ YAPILIR?

Yukarıda sıraladığımız iş fikrine karar vermeden önce yapmanız gerekenleri belirlediyseniz ve yetenekleriniz doğrultusunda en azından sektörünüze karar verebildiyseniz “40 bin tl sermaye ile ne iş yapılır?” sorusuna uygun cevabı bulmaya gelebiliriz.

40.000 LİRALIK İŞ FİKİRLERİ LİSTESİ (BAŞLIĞA TIKLAYARAK İLGİLİ YAZIYA GİDEREK AYRINTILI BİLGİ SAHİBİ OLABİLİRSİNİZ.)

Sizde  aklınızdaki iş fikrini yorum olarak paylaşırsanız ilerleyen dönemde listemizi daha da genişletebilir ve istediğiniz konuları detaylı bir şekilde anlatabilmemize yardımcı olabilirsiniz.

Yapılan Yorumlar
  • 40 Bin Liralık İş Fikirleri dedi ki:

    40 bin liraya listelediğiniz bazı iş fikirleri sermayeye uygun olmamış. Mesela pizzacı veya butik kahve dükkanı açmak 40 bin liranın üzerinde bir sermaye gerektirir.

  • Hasan Topçu dedi ki:

    Özellikle kırtasiye açma fikrinizi çok beğendim. Bu konuya ayrı bir ilgi duyuyorum ve ilerleyen dönemlerde bu işe başlamayı düşünüyorum.

  • Erdal dedi ki:

    Bahis oynamak

  • Girişimcilik Örneği dedi ki:

    Bence 40.000 liraya en güzel hayvancılık işi yapılır. Eğer küçükbaş hayvanlara bakacak bir yeriniz var ise düşünmeden girin derim. Et fiyatları günden güne artıyor. Eğer besi hayvancılığı düşünüyorsanız araştırın derim.

Bir Yorum Yapın